Producten

Janson Bridging is dè marktleider in Europa voor de verhuur en verkoop van stalen modulaire bruggen, pontons, RoRo's en Ferries. De innovatieve oplossingen zijn voor zowel permanent- tijdelijke- als noodoplossing inzetbaar, waar en wanneer onze opdrachtgever het wil. Door de jarenlange ervaring, de vele succesvol afgeronde projecten kunnen wij u bijstaan in het realiseren van uw project.

Om continue topkwaliteit en betrouwbaar materiaal te kunnen leveren, investeert Janson Bridging veel in werknemers, kennis en materiaal. Hierdoor kan het hele proces van eerste gesprek tot aan engineering en montage door eigen medewerkers afgehandeld worden. Ook snelle leveringen zijn mogelijk, hiervoor heeft Janson Bridging een decentrale voorraad door Europa.


Bruggen

Janson’s modulaire Brugsystemen worden ontworpen en vervaardigd volgens de Eurocode Standaard om te voldoen aan de specifieke eisen voor voertuigen of voetgangers. Janson’s tijdelijke brugsystemen zijn de perfecte oplossing als onderbreking van de verkeersstromen door groot onderhoud of reconstructies niet gewenst is. Met een breed scala aan producten kan Janson Bridging bruggen voor snelwegverkeer leveren, met overspanningen tot 122 meter met het Paneel Systeem, of een sectiebrug voor onbeperkte doorrijdbreedtes binnen de standaard modulaire maten.

De tijdelijke bruggen van Janson kunnen ook worden gebruikt voor:

  • Tijdelijke ontsluitingen op bouwplaatsen
  • Herstel van de doorstroom van het verkeer na uitval van bestaande infrastructuur door bijv. verstromingen of aardbevingen
  • Ondersteuningsconstructies voor pijpleidingen
  • Ondersteuningen van bekisting voor betonwerken

Verder 


Pontons

De Janson Modulaire Koppelpontons zijn ontworpen en gefabriceerd volgens de internationaal geldende nautische ontwerpregels, die voldoen aan de constructie-eisen voor drijvende constructies Het Janson Modulaire Koppelpontonsysteem zorgt voor een snelle, eenvoudige en goedkope manier om platforms op het water te creëren. De onderlinge pontons kunnen met elkaar worden verbonden in verschillende configuraties om een verscheidenheid aan platform layouts te maken: vierkant, rechthoekig, H- of U-vormig enz. De pontons zijn ontworpen om transport met vrachtwagens mogelijk te maken en worden in het water gelaten met een telekraan, waarbij de bovenste koppelingen als hijsogen dienen. Eenmaal op het water kunnen ze eenvoudige en effectief worden gekoppeld door 2 monteurs, middels een effectief ontworpen koppelingssysteem. Er is een breed scala aan extra apparatuur beschikbaar zoals gangboorden, bolders, stootkussens, spudpalen enz. Hierdoor kan de flexibiliteit van het Janson Koppelponton systeem kan verder worden verbeterd. Janson Koppel Pontons zijn beschikbaar in 3 verschillende hoogtes: 1.00, 1.50 en 2.00 meter.

Verder 


RoRo's

Een roro-systeem van Janson Bridging is een ideale combinatie tussen onze modulaire pontons en -brugsecties. Dit resulteert in een drijvend platform met een vaste overbrugging. Een roro vergemakkelijkt het laden en lossen van zeeschepen in havens met getijdebewegingen. Dankzij het gebruik van standaard burg- en pontonsystemen is er snel een passende oplossing binnen handbereik.

Projecten waarvoor u onze roro’s kunt gebruiken:

  • Kleine aanlegsteiger met loopbrug
  • Bouwplatforms op het water
  • Laden en lossen van zeeschepen

Wilt u weten op welke wijze een modulaire roro uw infrastructurele probleem kan oplossen? Neem dan contact met ons op. Wij zoeken graag de perfecte oplossing voor uw situatie.

Verder 


Oplossing op maat

Ervaring leert ons dat elk project anders is. Daarom kunnen wij altijd oplossingen op maat leveren. Onze ervaren constructeurs en tekenaars ontwerpen elke gewenste aanpassing op de modulaire brug- of ponton systemen. Deze bieden daarvoor de perfecte basis. Wij stellen u als klant tevens in staat om uw eigen brug te ontwerpen. U kiest zelf of in samenspraak met ons ingenieursbureau de overspanning, type langsligger, deksystemen, deksoorten en leuningen en materiaal. En wilt u een brug van staal, glasvezelversterkt of carbonvezel verstrekt kunststof of een combinatie van beide? De keuze is aan u! Omdat wij werken met modulaire onderdelen-, systemen en standaard productiemethodes, is uw op maat samengestelde brug binnen mum van tijd realiteit.

Verder 


Toepassingen

Janson heeft de beschikking over een grote voorraad alternatieve niet standaard Janson Bridging brugsystemen. Dit zijn brugsystemen welke niet door ons ontworpen zijn, Deze systemen zijn er in verschillende soorten en maten van paneelbrug sytemen tot plaatliggerbrug systemen. De voorraad is groot en zijn per direct beschikbaar zijn voor verhuur of verkoop.

Verder