The Passion

The Passion vond dit jaar plaats in Dordrecht, op het Maartensgat. Meer dan 15.000 mensen waren aanwezig bij dit live televisiespektakel over het lijden én de opstanding van Jezus Christus. 

Om ruimte te creëren voor zowel het podium als publiek is er gekozen om modulaire pontons en bruggen toe te passen in het Maartensgat. Door de krachten te bundelen binnen de van Schie groep heeft van Schie uit Mijdrecht (levering pontons) en Janson Bridging uit Hank (levering bruggen) een passende oplossing gecreëerd die voldoet aan de wensen van de klant. De pontons worden gebruikt om grote drijvende eilanden te maken. Het publiekseiland bied ruimte voor ca. 4000 personen. Omdat hier de aanwezigheid van getijde is, variëren de pontons in niveau t.o.v. de kade. Het toepassen van scharnierende bruggen zorgt ervoor dat dit verschil opgevangen wordt.

Drijvende eilanden

Er is gekozen voor het toepassen van plaatpontons voor het maken van de drijvende eilanden. Het grote voordeel is de modulariteit, het vlakke dek en minimale kieren. Daarnaast zijn op eenvoudige wijze verschillende vormen te bouwen.

Voor de bruggen is gekozen voor de lichte voetgangersbruggen met een breedte van 3 meter. De opbouw is modulair in stappen van 3 meter. De bruggen worden op scharnierende zadels geplaatst. De aansluiting op het ponton is door middel van een klepoplossing.

De bouwtijd van dit drijvend eiland is bijzonder snel. In een bestek van 3 dagen zijn maar liefst ruimschoots 350 pontons geplaatst. Het aanbrengen van de bruggen heeft slechts 1 dag geduurd. De oppervlakte is meer dan 1975m2

 

Deel op:

Projectdetails

Oplossing
Plaatponton
Type
VPP
Toelaatbare verkeersbelasting
Voetgangers
Oplevering
15-04-2019
Plaatponton

Uitgelicht

Plaatponton (VPP)
Oplossing

Plaatponton (VPP)

De plaatpontons van Janson zijn uitermate geschikt als drijvende brug voor grote evenementen of voor onderhoudsklussen op het water. Onze gekoppelde p...