Tijdelijke beweegbare brug Westknollendam

In opdracht van Dura Vermeer en Spie, bouwt Janson Bridging een tijdelijke beweegbare brug voor zwaarverkeer met een gescheiden strook voor fietsers en voetgangers ter hoogte van de bestaande Beatrixbrug te Westknollendam.

De tijdelijke brug maakt onderdeel uit van het project “N246 – N244 Trajectonderhoud en vervangen Beatrixbrug en Kogerpolderbrug.” En loopt van Wormerveer tot Alkmaar.

Janson Bridging werkt volgens het IFD-principe. (Industrieel, Flexibel en Demontabel). De brugelementen zijn gestandaardiseerd en worden fabrieksmatig gefabriceerd. Op deze manier is het mogelijk om elementen precies met elkaar te laten passen en zijn deze herbruikbaar. De Janson bruggen zijn daarom betrouwbaar en kunnen deze snel en efficiënt geplaatst worden.

Deel op:

Projectdetails

Oplossing
Beweegbare brug
Type
JMB-D
Vangrail
Ja
Draagvermogen
50 ton
Eigen gewicht
20 ton
Toelaatbare verkeersbelasting
5 kN/m2
Oplevering
Oktober 2019
Beweegbare brug

Modulair

De tijdelijke beweegbare brug is zodanig ontworpen dat deze aansluit op de standaard Janson brugsystemen daarnaast is deze in zowel lengte als breedte modulair. Ook word er voldaan aan de huidige regelgeving voor beweegbare bruggen en CE. Door het demontabele modulaire karakter van de brug is het mogelijk om in een korte tijd de brug te verplaatsen of (de)monteren. Binnen dit project zal de tijdelijke beweegbare brug tussentijds verplaatst worden van de Beatrixbrug naar de Kogerpolderbrug.

Door de toenemende vraag, regel- en wetgeving in markt heeft Janson Bridging besloten een innovatief ontwerp te maken waarbij er in lengte te variëren is tussen de 12 en 20 meter, in stappen van 2 meter.

De breedte is te variëren in breedtematen van 3,5 of 7 meter. Er kan aan de beide zijden van de hoofdrijbaan een separaat fiets- voetpad geplaatst worden welke 3meter breed is. Het ontwerp- en productieproces is geoptimaliseerd door een unieke samenwerking tussen verschillende partijen en opdrachtgevers.

Uitgelicht

Beweegbare brug (JMB-D)
Oplossing

Beweegbare brug (JMB-D)

Een innovatie! De Janson Beweegbare brug (JMB-D) is een tijdelijke, modulaire én beweegbare brug voor zwaar verkeer. De JMB-D is ontworpen volgens de...