Janson Bridging bedrijvenambassadeur van OXFAM NOVIB

20-04-16 - Als bedrijf vinden wij het belangrijk om niet alleen goede producten/diensten te leveren, maar ook om bij te dragen aan een wereld met minder armoede. De formulering van onze missie getuigt daarvan.

Maar dagelijks zetten wij ons in om die woorden ook echt om te zetten in daden. We doen dat door met onze bruggen wereldwijd scholen, ziekenhuizen en markten beter bereikbaar te maken en bij natuurcatastrofes beschadigde verbindingen weer snel begaanbaar te maken. Sinds 22 maart 2016 doen we het ook op een andere manier. Namelijk door het werk van OXFAM NOVIB te ondersteunen.


OXFAM NOVIB zet zich al vele jaren achtereen in voor mensen die leven in armoede in ontwikkelingslanden. Lenen bij een bank is voor arme mensen vaak niet mogelijk. Daarom heeft OXFAM NOVIB een microfinancieringsprogramma opgezet. Dankzij dat programma kunnen ondernemende mensen in ontwikkelingslanden een klein krediet krijgen. Daarmee hebben ze de kans een eigen bedrijfje en een zelfstandig bestaan op te bouwen. Zo kunnen mensen zelf bouwen aan hun eigen toekomst én aan die van hun land.


Wij geloven absoluut in deze aanpak en hebben daarom besloten toe te treden tot het OXFAM NOVIB programma “Ondernemers voor Ondernemers”. Samen met OXFAM NOVIB en andere bedrijven zetten wij ons in voor een betere wereld.

 
Meer informatie over het programma is te vinden op www.oxfamnovib.nl/help-als-bedrijf

Delen