Koppelponton (JCP)

Janson koppelpontons zijn ontworpen voor vervoer met standaard vrachtwagens. Ze worden in het water gelaten met gebruikmaking van een telekraan, waarbij de bovenste koppelingen als hijsogen worden gebruikt. Eenmaal in het water kunnen de pontons met twee monteurs, middels een effectief ontworpen koppelingssysteem, snel en eenvoudig gekoppeld worden zonder enige mechanische hulp.

De pontons bestaan uit robuuste rondom gelaste stalen frames, voorzien van een 6 mm dikke huidplaat, een 10 mm dikke versterkte dekplaat en een 8 mm dikke versterkte bodemplaat. Koppelingen zijn ontworpen voor een weerstand van 20 ton in elke richting.

Door het gebruik van een breed scala van extra apparatuur zoals gangboorden, bolders, stootkussens en spudpalen, wordt de flexibiliteit van de Janson koppelpontons verder verbeterd. Buitenboordmotoren, werkboten en lieren zijn beschikbaar voor beweging van de platforms. Speciale tussendek-elementen kunnen worden gebruikt om de stabiliteit en de oppervlakte te vergroten, met gebruikmaking van een minimum aantal benodigde pontons bij toepassingen waar een groot drijfvermogen niet vereist is. Janson koppelpontons zijn verkrijgbaar in 3 verschillende hoogtes: 1 meter (JCP 100), 1,50 meter (JCP 150) en 2 meter (JCP 200).


JCP-serie

Oplossing
Pontons
Type
JCP
Lengte
2½, 5, 7½, 12½m
Breedte
2½m
Hoogte
1, 1½, 2m
Gewicht
2.280 - 11.500 kg
Draagvermogen bij 30cm vrijboord
280 - 1.220 kg/m2

Janson koppelponton (JCP)

  • Snel en eenvoudig koppelen
  • Flexibel product voor oneindig veel configuraties
  • Verkrijgbaar in verschillende hoogtes
  • Vele accessoires beschikbaar
Koppelponton

Uitgelicht

Plaatliggerbrug (JSB)
Oplossing

Plaatliggerbrug (JSB)

Jansons plaatliggerbruggen (JSB) zijn ontworpen voor tijdelijke toepassingen, met name in gebieden met een hoge verkeersintensiteit en waar een vrije...