Beweegbare brug (JDB)

Een innovatie! De Janson Beweegbare brug (JDB) is een tijdelijke, modulaire én beweegbare brug voor zwaar verkeer. De JDB is ontworpen volgens de geldende normen voor beweegbare bruggen in Nederland en is eenvoudig in lengte en breedte aan te passen.

Een naastliggend fiets- of voetpad kan eenvoudig worden toegevoegd. De JDB is geschikt voor lokale en provinciale wegen met één of twee rijstroken. Het brugtype is opgebouwd uit brugelementen met standaard afmetingen. De configuratie bestaat uit twee delen: een landhoofdmodule en een variabele val. Beiden zijn te leveren in verschillende breedtematen van 3,5 of 7 meter. De landhoofdmodule heeft een vaste lengte van circa 12 meter. De val heeft een minimale lengte van 12 meter en is uit te verlengen door secties van 2 meter toe te voegen tot een maximum van 20 meter.

De aandrijving van de brug gebeurt met behulp van een instelbaar hydraulisch systeem. Ook is een bedieningshuis en een hydraulische containerunit standaard toegevoegd. Verkeerslichten en afsluitbomen zijn eveneens standaard leverbaar. De beweegbare brug is ontworpen met aandacht voor de snelle en eenvoudige montage ter plaatse. Uiteraard is het systeem aan te sluiten en daarmee uit te bereiden met de standaard Janson verkeers- en voetbrugsystemen.

JDB

Oplossing
Bruggen
Type
JDB
Vallengte
12, 14, 16, 18 en 20m
Sectiebreedte
3½, 5, 7 en 7½m
Slijtlaag
Steenslag
Max. vrije overspanning
20m
Vangrail
Type H2
Extern voetpad
Aan beide zijden mogelijk

Janson beweegbare brug (JDB)

  • Bruglengte val van 12 tot 20 meter
  • Beweegbare brug
  • Ongebalanceerd type
  • Snelle openings- en sluitingstijd
  • Berekeningen mogelijk op basis van CC1 en CC2
  • NEN-EN1991-2 en Eurocode LM1
Beweegbare brug

Uitgelicht

Plaatliggerbrug (JSB)
Oplossing

Plaatliggerbrug (JSB)

Jansons plaatliggerbruggen (JSB) zijn ontworpen voor tijdelijke toepassingen, met name in gebieden met een hoge verkeersintensiteit en waar een vrije...
Projecten

Projecten

Tijdelijke beweegbare brug Westknollendam
Project

Tijdelijke beweegbare brug Westknollendam

In opdracht van Dura Vermeer en Spie, bouwt Janson Bridging een tijdelijke beweegbare brug voor zwaarverkeer met een gescheiden strook voor fietsers e...